Maladia Dupuytren
December 10, 2020Coxartroza
December 10, 2020Fracturile membrului superior
Fracturile membrului superior survin în mod neasteptat. Iată cateva sfaturi pentru a vă feri de fracturile membrului superior:
Întariți-vă oasele.
Alimentatia bogata in calciu, bazata pe lapte si produse lactate poate intari structura osoasa. In general o alimentatie bogata in calciu se recomanda si celor care au suferit deja fracturi osoase. De asemenea, medicul va poate recomanda administrarea de suplimente ce contin calciu;
Prevenirea căderilor.
Caderea pe membrul superior intins pentru sprijin este cauza principala a fracturilor membrului superior. Pentru prevenire se recomanda utlizarea de pantofi comozi, indepartarea elementelor care ar putea constitui cauze de accidente domestice, iluminarea corespunzatoare a locuintei si aplicarea de manere si bare de sustinere in baie si de-a lungul scarilor din locuinta;
Utilizarea echipamentului de protectie. Purtarea de cotiere si aparatoare ale articulatiilor atunci cand se efectueaza activitati sportive de risc, cum ar fi rugby, fotbal american, skating sau snowboarding.
Semnele si simptomele fracturilor membrului superior includ:
• Durere puternica, accentuata de miscare;
• Umflare;
• Inflamatie;
• Aparitia unei echimoze(vanataie);
• Deformarea antebratului sau a bratului;
• Incapacitatea de a utiliza membrul superior in totalitate sau doar un segment al sau;
• Incapacitatea efectuarii miscarilor de pronatie si supinatie (intoarcerea palmei cu fata in jos sau in sus).
Când este cazul sa ne adresăm medicului?
Dacă durerea împiedică utilizarea membrului superior atunci este cazul să consultam medicul de urgență. Orice intarziere in diagnostic sau tratament poate conduce la o vindecare incompleta sau insotita de sechele functionale.