Secția Ortopedie și Vertebrologie

Secția Ortopedie și Vertebrologie (𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚7️⃣)

Este cea mai tânără secție, activitatea acesteia fiind instituită prin reorganizare în anul 2020. Pe o capacitate hotelieră de 15 paturi, anual sunt tratați în jur de 800-850 pacienții, care beneficiază de cca 700-750 intervenții chirurgicale. Dotată cu sală de pansamente, sală de proceduri, iar datorită strategiei manageriale a instituției de renovare capitală a sălilor de operație, de astăzi pacienții secției vor beneficia de intervenții chirurgicale într-o sala nouă, capital reparată, iar medicii, de condiții de lucru contemporane și conform standardelor de referință. Sala fiind dotată cu utilaje medicale de ultimă generație ca: lămpi de operație, aparat radiologic mobil, dulap de sterilizare, mobilier de inox, și nu în ultimul rând 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐫𝐨𝐬𝐜𝐨𝐩𝐢𝐜, cea ce ne permite oferirea serviciilor chirurgicale minim-invazive în maladii ortopedice, cât și traumatisme.

𝐏𝐑𝐎𝐅𝐈𝐋𝐔𝐋 𝐒𝐄𝐂𝐓̧𝐈𝐄𝐈: Acordarea asistentei medicale specializate chirurgicale pacienților ortopedici cu așa maladii ca: patologii degenerativ-artrozice a articulațiilor mari prin 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐜𝐚 𝟒𝟔𝟏 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞, leziuni interne a genunchiului și umărului(leziuni de menisc, leziunea LÎA, leziuni a articulației umărului, etc.) cu 𝟐𝟒𝟏 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐚𝐫𝐭𝐫𝐨𝐬𝐜𝐨𝐩𝐢𝐜𝐞, dar și asistenta medicală specializată chirurgicală și de reabilitare pacienților cu 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐛𝐫𝐚𝐥𝐞 precum: protruzie, hernii discale intervertebrale, patologii degenerative-distrofice, deformări ale coloanei vertebrale(scolioză, lordoză, cifoză), fracturi vertebrale, 𝐜𝐜𝐚 𝟑𝟑 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟐.

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐨𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞:
✔️ Artroplastie primară de șold;
✔️ Artroplastie de revizie de șold;
✔️ Artroplastie primară de genuchi;
✔️ Artroplastie de revizie de genunchi;
✔️ Osteotomie de corectie la nivelul tibiei;
✔️ Artroscopia diagnostică și curativă la nivelul genunchiului, gleznei și umărului;
✔️ Plastia artroscopică a ligamentului încrucișat anterior;
✔️ Rahisinteza transpediculară posterioară;
✔️ Înlăturarea herniilor discale;
✔️ Denervări fasetare prin radiofrecvență.
𝐒𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐞 𝐥𝐚𝐫𝐠 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫:
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐛𝐢𝐩𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬̦𝐨𝐥𝐝;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬̦𝐨𝐥𝐝;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐝𝐞 𝐬̦𝐨𝐥𝐝 𝐜𝐮 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐚̆ 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐬̦𝐨𝐥𝐝;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐦𝐨𝐧𝐨𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐞;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐧𝐮𝐧𝐜𝐡𝐢;
✔️ 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐧𝐮𝐧𝐜𝐡𝐢;
Fiind cea mai tânăr instituită, este și secția cu cei mai tineri specialiști. O echipa de medici tineri, frumoși, uniți și studioși, mereu participând la ateliere și cursuri de instruire atât în țară cât și peste hotarele ei, cea ce le oferă medicilor și pacienților posibilitatea de a aplica și beneficia de cele mai noi tactici chirurgicale. Este secția, care primește cele mai multe mesaje de mulțumire de la pacienții noștri, atât pentru actul medical de calitate, dar și atitudinea binevoitoare, atmosfera calma din secție. Mai jos vă invităm să-i cunoașteți:

Colectivul secției posedă metode chirurgicale contemporane, și participă în educația medicală continuă, participînd regulat la conferințe, congrese, webinare, workshopuri și stagieri clinice internaționale.

Belous Anatolie – șef secție, medic ortoped-traumatolog
Usatîi Andrei – medic ortoped-traumatolog (vertebrolog)
Cebotari Alexei– medic ortoped-traumatolog,
Sadovschii Roman – medic ortoped-traumatolog
Tofan Nicolae – medic ortoped-traumatolog,
Oală Ion– medic ortoped-traumatolog.
Elena TCACENCO –  asistentă șef, grad superior.