Secția Radioimagistică

În secția noastră de radiologie, utilizăm tehnologii avansate și echipamente de ultimă generație pentru a obține imagini clare și precise ale structurilor anatomice și funcționale ale corpului uman. De la radiografii convenționale ale tuturor oaselor si articulațiilor aparatului locomotor pana la cele funcționale sau incidente speciale utilizate in sfera ortopedica avem resursele necesare pentru a realiza investigații complexe detaliate și individualizate.

Secția este dotată cu 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚̆ 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐏𝐑𝐒 𝟓𝟎𝟎 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟎,  datorită căruia obținem 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞  𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 care ne permit 𝐝𝐢𝐚𝐠𝐧𝐨𝐬𝐭i𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭𝐚 𝐚 𝐩𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐨𝐫𝐭𝐨𝐩𝐞𝐝𝐢𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞.

Pe parcursul anului sunt  examinați aproximativ 𝟕𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐚𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫, iar numărul lor este în creștere, ceea ce semnifică aprecierea și încrederea populației către instituția noastră cu profil unic în republică și desigur profesionalismul și devotamentul lucrătorilor secției de radioimagistică.  La fel, anual sunt efectuate aproximativ 𝟐𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢  𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐧𝐮𝐧𝐜𝐡𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐭𝐨𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐦, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟔𝟎𝟎 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐱𝐨𝐟𝐞𝐦𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟓𝟎𝟎 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞  𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐛𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐥𝐨𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞.

Fiecare secție a spitalului nostru este dotată cu 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐞, 𝟏𝟎 𝐩𝐞𝐫 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥,  care permit efectuarea radiografiilor intra și post operator cu indicații stricte, care ajută  și sporesc reușita actului chirurgical.

Pe parcursul anului efectuam per total peste 𝟏𝟐 𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞. Din ele peste 60% sunt investigații ale pacienților cu diverse traumatisme.

Echipa noastră de specialiști radiologi este formată din profesioniști cu experiență în domeniu, care colaborează strâns cu ceilalți specialiști din cadrul spitalului pentru a oferi o abordare multidisciplinară și integrată a diagnosticului și tratamentului ulterior. Ne dedicăm sănătății și bunăstării pacienților noștri și ne străduim să furnizăm rezultate precise și într-un timp optim.

În plus, ne preocupăm de confortul și siguranța pacienților noștri, respectând cele mai înalte standarde de protecție radiologică și asigurând o comunicare empatică și clară în timpul procedurilor. Echipa noastră vă va ghida cu atenție și vă va explica în detaliu fiecare etapă a investigației, astfel încât să vă simțiți în siguranță și înțelesi.

Dacă suferiți de patologie ortopedică sau traumatică suntem unica instituție cu acest profil din republică care vă poate ajuta să vă însănătoșiți, iar serviciul radiologic vine în sprijinul specialiștilor ortopezi-traumatologi, cu servicii medicale de înaltă calitate și un diagnostic corect.

Vă așteptăm, în secția noastră de radiologie medicală, unde vă oferim servicii profesionale, tehnologii avansate și o abordare umană și personalizată. Avem încredere că experiența noastră vă va aduce liniște și claritate în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor medicale.

Deoarece respectăm toate normele legale, vă reamintim că pentru a efectua investigații radiologice conform HG nr. 451 din 24.07.2015 aveți nevoie de îndreptare de la medicul specialist unde este specificată regiunea investigată și justificarea clinică a iradierii.

𝐂𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞,

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞

Suntem mândri să vă prezentăm o echipa dedicată de specialiști în radiologie medicală, gata să ofere servicii de înaltă calitate și să contribuie la diagnosticarea și tratamentul pacienților. 👇

𝐕𝐨𝐯𝐜 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 – şef secţie, medic radiolog, categoria II

Eni-Munteanu Diana

𝐄𝐧𝐢-𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 – medic radiolog

Rotaru Olesea

𝐑𝐨𝐭𝐚𝐫𝐮 𝐎𝐥𝐞𝐬𝐞𝐚 – asistentă medicală superioară imagist – radiolog, categorie superioară

Gorcovenco Svetlana

𝐆𝐨𝐫𝐜𝐨𝐯𝐞𝐧𝐜𝐨 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐥𝐚𝐧𝐚 – asistentă medicală imagist-radiolog, categoria I

Rusu Miron

𝐑𝐮𝐬𝐮 𝐌𝐢𝐫𝐨𝐧 – asistent medical imagist-radiolog