Secția Anesteziologie și Terapie Intensivă

Este parte esențială a IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, dedicată asigurării confortului pacientului și monitorizării sale în timpul intervențiilor chirurgicale și în stările critice. Profilul acestei secții se axează pe administrarea anesteziei, gestionarea durerii și menținerea funcțiilor vitale ale pacientului în timpul operațiilor, precum și  îngrijire medicală adecvată pacienților în stare critică din saloanele de Reanimare și Terapie Intensivă

Activitatea secției se desfășoară în 8 săli de operații și 3 saloane de Terapie Intensivă cu 13 paturi, din care 3 paturi pentru Terapie Intensivă Generala, 4 paturi în  Salonul de Trezire și 6 paturi pentru Terapie Intensivă Septică (Secția Chirurgie Plastică și Arsuri).

-Funcția secției de Anesteziologie, Terapie Intensivă și Reanimare implică:

-Evaluarea pacientului: Înainte de intervenția chirurgicală sau procedura medicală, echipa evaluează starea de sănătate a pacientului, istoricul medical și factorii de risc pentru a alege tipul potrivit de anestezie. Aceasta poate fi anestezie generală, anestezie locală sau sedare, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

-Anestezie și sedare: Asigurarea administrării corespunzătoare a anesteziei înainte și în timpul intervențiilor chirurgicale, precum și gestionarea sedării în cazul altor proceduri medicale.

-Monitorizarea constantă: Monitorizarea în mod vigilent a semnelor vitale ale pacientului, cum ar fi tensiunea arterială, ritmul cardiac, nivelul de oxigen și activitatea cerebrală, pentru a reacționa rapid la orice schimbare sau complicație.

-Terapie Intensivă și Reanimare: Specialiștii noștri sunt pregătiți să răspundă rapid în situații critice, cum ar fi stopul cardiorespirator sau alte urgențe medicale. Ei aplică manevre de resuscitare și acordă îngrijiri medicale avansate pentru a stabiliza pacienții aflați în stare gravă.

-Colaborare multidisciplinară: Echipa de medici anesteziști-reanimatologi colaborează strâns cu medicii ortopezi – traumatologi și medicii chirurgi pentru a coordona îngrijirile pacientului într-un mod unitar. Această colaborare asigură un plan de tratament bine integrat și adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

-Gestionarea durerii: Anesteziologii gestionează durerea postoperatorie, asigurând administrarea corectă a medicamentelor analgezice pentru confortul pacientului.

-Anual de către medicii secției  sunt efectuate cca 4800-5000 anestezii în intervenții chirurgicale și 400-500 pansamente cu anestezie generală la bolnavii cu leziuni termice.

-Metode de anestezie utilizate:

-Anestezie totala intravenoasa la respirație mecanica

-Anestezie totala intravenoasa cu respirație spontana

-Supraveghere anestezică monitorizată

-Anestezie neuraxială

-Blocuri ale membrului superior (blocuri interscalen, suprascapular, infraclavicular, axilar, intercostobrahial, blocuri ale nervilor median, ulnar și radial, blocuri digitale).

-Blocuri ale membrului inferior (plexul lombar, blocul nervului femural, fasciei iliace, nervului obturator, blocul popliteu, safen, glezna și blocuri digitale.)

În ansamblu, secția de Anesteziologie, Terapie Intensivă și Reanimare a IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, joacă un rol crucial în asigurarea siguranței pacientului ortopedic, cu traumatisme sau leziuni termice, contribuind substanțial la îmbunătățirea rezultatelor chirurgicale și ale îngrijirii medicale intensive de calitative.

Echipa de medici anesteziști-reanimatologi  a IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, este reprezintă de specialiști medicali cu o pregătire amplă în domeniul anesteziei și a îngrijirii pacienților aflați în stări critice, medici profesioniști și prietenoși pacienților, care aduc o diferență semnificativă în îngrijirea acestora, oferind asistență medicală de înaltă calitate și susținându-i în momentele critice de sănătate.

Mai jos vă invităm să-i cunoașteți:

Munteanu Aureliu –  Șef secție, Medic anestezist-reanimatolog

Solcanu Aurelia – Medic anestezist-reanimatolog

Usatîi Constantin – Medic anestezist-reanimatolog

Chirica Petru – Medic anestezist-reanimatolog

Sofroni Anatolie – Medic anestezist-reanimatolog

Orlov Victor – Medic anestezist-reanimatolog

Calaras Nadejda – Medic anestezist-reanimatolog

Puia Mihail – Medic anestezist-reanimatolog

Nemțanu Viorel – Medic anestezist-reanimatolog

Ermilov Valentin – Medic anestezist-reanimatolog

Țurcan Tatiana – Medic anestezist-reanimatolog

Cozonac Gheorghe – Medic anestezist-reanimatolog