Secția Chirurgia Mâinii

Infrastructura bine concepută și eficientă a secției asigură o organizare fluidă și optimă a fluxului de lucru, permitând echipei medicale să desfășoare intervenții chirurgicale într-un mediu modern și funcțional, cu instrumente și echipamente moderne, spațiul fiind reparat capital în 2022. Spațiul hotelier funcționează în baza a 6 saloane pentru bolnavi, cu capacitatea extinsă pe 25 paturi. 𝐈̂𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐚𝐧𝐮𝐚𝐥 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝟏𝟔𝟎𝟎 – 𝟏𝟕𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐧𝐚𝐯𝐢 (𝟐𝟎𝟐𝟐: 𝟏𝟔𝟑𝟒 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝟏𝟔𝟖𝟐 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞), 𝐥𝐮𝐧𝐚𝐫, 𝐢̂𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝟏𝟑𝟓 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐢.
🔷𝐏𝐑𝐎𝐅𝐈𝐋𝐔𝐋 𝐒𝐄𝐂𝐓̦𝐈𝐄𝐈: Serviciu specializat de chirurgie a mâinii oferă o gamă largă de servicii medicale, care variază de la tratamentul leziunilor la nivelul sistemului musculo-scheletic a membrului superior, cum ar fi fracturile oaselor tubulare lungi și scurte, leziunile țesuturilor moi ale mușchilor, nervilor și tendoanelor, până la traumatisme asociate.
🔹𝑺𝒖𝒏𝒕 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕𝒆 𝒄𝒆𝒍𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒆𝒎𝒑𝒐𝒓𝒂𝒏𝒆 𝒎𝒆𝒕𝒐𝒅𝒆 𝒅𝒆 𝒅𝒊𝒂𝒈𝒏𝒐𝒔𝒕𝒊𝒄 𝒔̦𝒊 𝒕𝒓𝒂𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕 𝒄𝒉𝒊𝒓𝒖𝒓𝒈𝒊𝒄𝒂𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒂𝒄𝒊𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊, 𝒂𝒃𝒐𝒓𝒅𝒂̂𝒏𝒅 𝒖𝒓𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒖𝒏𝒊:
✔️Leziuni traumatice ale mâinii și membrului superior
✔️Fracturi complexe ale oaselor mâinii și antebrațului
✔️Leziuni ale țesuturilor moi, inclusiv ale mușchilor și tendoanelor
✔️Patologii asociate și complicații traumatice
🔹𝐋𝐚 𝐟𝐞𝐥 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐞 𝐥𝐚𝐫𝐠 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐨 𝐠𝐚𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚𝐫𝐠𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚𝐭𝐢𝐬𝐦𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐦𝐚̂𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐥𝐞𝐳𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐧𝐝𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫, 𝐧𝐞𝐫𝐯𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐨𝐚𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚̂𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐧𝐭𝐞𝐛𝐫𝐚𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢. 𝐈̂𝐧 𝐩𝐥𝐮𝐬, 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐛𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢: Neuropatii de compresie: compresia nervului median la încheietura mâinii (sindromul de canal carpian), la cot și antebraț (sindromul nervului interosos anterior), compresia nervului ulnar în canalul Guyon și sindromul tunelului cubital, compresia nervului radial superficial la antebraț, compresia nervului radial la braț și compresia nervului interosos posterior
✔️Maladia Dupuytren, Ledderhose
✔️Leziuni ale tendoanelor extensorii și flexorii la nivelul antebrațului și mâinii
✔️Tendinopatii și rupturi ale tendoanelor cotului
✔️Fracturile oaselor antebrațului
✔️Fracturile oaselor metacarpiene și falangelor
✔️Fracturi ale oaselor carpiene
✔️Luxații și leziuni ale ligamentelor degetelor
✔️Fracturile și/ sau luxațiile de humerus și clavicula
✔️Tratamentul chirurgical al artrozelor la nivelul mâinii (artrodeze cu placă spider și șurub Herbert)
✔️Instabilitățile carpiene (luxații de os scafoid, semilunar etc.)
✔️Repararea nervilor și a consecințelor lor prin transferuri de tendoane pentru paralizia nervilor median, radial și ulnar
✔️Excizia chisturi articulare și tenosinoviale la nivelul antebrațului și mâinii
✔️Tendinopatii: ligamentitele stenozate ale tendoanelor flexori la nivelul mâinii (Maladia Notta – tenosinovita stenozantă a flexorului lung al policelui), Maladia De Quervain, sindromul de intersectare, tenosinovite ale extensorilor/flexorilor
✔️Tratamentul patologiei articulației radioulnare distale
✔️Utilizarea artroscopiei pumnului în scop diagnostic și tratament
✅Echipa de medici este concentrată pe stabilirea unui diagnostic precis și asigură un tratament adecvat, se bazează pe o comunicare deschisă și eficientă, cooperând strâns pentru a lua decizii informate și pentru a găsi cele mai bune soluții în beneficiul pacienților. Sunt utilizate tehnologii de ultimă generație și abordări chirurgicale avansate pentru a obține rezultate optime și îmbunătățirea calitatea vieții pacienților aflați la tratament. În plus, colaborează strâns cu alte secții și specialități medicale, precum imagistica medicală, anestezia și terapia fizică, pentru a oferi o abordare multidisciplinară și cuprinzătoare în tratamentul pacienților.
👨🏼‍⚕️👩🏻‍⚕️Acestă echipă reprezintă un grup de medici remarcabili, profesioniști dedicați și bine coordonați, care lucrează împreună pentru a oferi îngrijire medicală de înaltă calitate, fiind caracterizată de competență, empatie și spirit colaborativ, punând mereu în prim-plan binele pacienților.
Mai jos vă invităm să-i cunoașteți: 👇
Dumitru Buzu – șef secție, doctor în științe medicale, medic ortoped-traumatolog, categorie superioară
Eduard Braescu – medic ortoped-traumatolog, categorie superioară
Ion Vacarciuc – conf. univ., categorie superioară
Ștefan Cojocari– medic ortoped-traumatolog, categorie II, doctorand
Eugen Chivriga – medic rezident anul II (ortopedie-traumatologie)
Ion Ernu – medic rezident anul I (ortopedie-traumatologie)
Maria Zabutnaia – medic rezident anul IV (chirurgie plastică)
Micaăla GREBENNICOVA – asistenta șefă, categorie superioară